Parin viikon kuluttua alkaa uusi kirkolliskokouskausi (2016-2020). Uutta haastetta tämä merkitsee myös itselleni. Sakastin (sakasti.evl.fi) mukaan samassa tilanteessa on moni muukin kirkolliskokousedustaja (46% uusia). Helena Paalanteen kanssa tulimme valituiksi – molemmat uusina – Mahdollisuuksien kirkko –listalta. Katsomme olevamme jotakin velkaa listaamme äänestäneille. Siksi Helenan innoittamana päätin itsekin laittaa pystyyn sivuston vuorovaikutuksen, tiedottamisen ja viestinnän kanavaksi.

Kukin edustaja on varmasti valmistautunut tahollaan ja tyylillään tulevaan. Oulun edustajien valmistautuminen alkoi konkreettisesti maanantaina 25.4. kun piispa Samuel Salmi kutsui edustajat Oulun tuomiokapituliin yhteiseen keskusteluhetkeen. Tilaisuus sisälsi yleisen keskustelun lisäksi  pienen perehdytyksen tulevaan rupeamaan, valitsijamiesten nimeämisen sekä alustavia suunnitelmia valiokuntapaikkoihin liittyen.

Viime aikoina olen silmäillyt läpi kevään kokoukseen tulevia asioita.  Kun hyppää liikkuvaan junaan, joutuu melko pienelle paikalle. Paljon asioita on käsitelty ja puitu vuosien saatossa, paljon on ideoitu ja päätetty. Paljon argumentoitu ja keskusteltu. Perehtyminen edes murto-osaan käsillä olevien asioiden taustoista vaatii aikaa. Onneksi kirkko on järjestänyt hallintonsa avoimeksi. Materiaalia on saatavissa varsin avoimesti ja kattavasti.

Tilastotietoa valituista (sakasti.evl.fi)

  • Valituista edustajista 46 % on uusia. Oulun hiippakunnassa jopa 67 % on uusia.
  • Valittujen keski-ikä on 55 vuotta.
  • Nuorin valittu edustaja on 24 vuotta, iäkkäin 72 vuotta.
  • Valituista edustajista vain yksi on alle 30-vuotias.
  • Uuden kirkolliskokouksen kokoonpanossa miehiä on 61 ja naisia 35.
Jaa somessa: